Uploaded! ---> /var/www/usavasut/1.php Ki is az a Mellow Mike… – USAvASUt
USAvASUt

Ki is az a Mellow Mike…

Ezek a képek esetleg segítenek?

Ő Mike, Mellow Mike. A weboldala szerint egy igazán vicces, de magának való ember lehet, hűen a ‘mellow’ becenevéhez. Már a 60-as évek közepén, gyerekkorában modelleket épített, de állandóan helyhiánnyal küszködött, és nemcsak modellezni nem volt lehetősége, hanem festeni sem, amit mindig is akart. Végül a 20-as éveiben elköltözött és végre teljesült az álma, modellezhetett és festhetett kedvére.

Saját N-es modelljeit “öregítette” át eleinte, majd H0 méretű modelleket kezdett átdolgozni.  2004 körül jelentek meg az első munkái az interneten. Pár teherkocsit festett át élethűen, kicsit rozsdásan, graffitizve, az idő által megviselve. N méretarányú modelleket nem árul, azok a saját személyes gyűjteményét képezik, csak nagyon ritkán, inkább jótékonysági célokra.

Mike-ról elmondhatjuk, hogy az internet tette híressé. Olyan ismert lett a neve rövid idő alatt, hogy már-már mindegy ki gyártotta eredetileg a modellt, az elég ha ő a kezelésbe vette.

Emlékszem 2005 körül már 100-150 dollárért cseréltek gazdát modelljei. Pár évvel ezelőtt 787 dollárért adott túl egy ‘hopper’ gabonaszállítón. Általában havonta egy kocsit készít. Saját rajongótábora van, akik nagyon sokat hajlandóak fizetni egy-egy darabért.

Itt egy kis ízelítő:

Forrás:

mellowmike.com